VARIA

Maria gedragen    Mariaverering te Tienen  Volg het concilie Vaticanum II  Vaticaan op Youtube    Kerknet    Bijbelnet    Katholiek.nl    Katholiek Nieuwsblad    Bidkaartje    Jezus volgens moslims    Het gelijk van die vreselijke Ratzinger    St. Germanus     ‘pope2you’ Vaticaanse website voor jongeren    Uw rijk kome geldt ook voor Europa    Catechesewebsite Frankrijk    Interdiocesaan Pastoraal Beraad    Heiligennet: heiligen, voornamen, afbeeldingen    Elisabeth pastorale zorg

Klik op afbeelding om de link te volgen

terug

Vaticanum II dag na dag met alle teksten en film en foto’s

 

 

 

Maria Door Vlaanderen Gedragen

Bovenkant

 

Vaticaan op Youtube

Bovenkant

 

Kerknet

Bovenkant

 

Bijbelnet

 

Katholiek.nl   inspirerend geloven

Bovenkant

 

Katholiek Nieuwsblad

Bovenkant

 

pope2you’ Vaticaanse website voor jongeren

 

Bovenkant

 

Catechesewebsite Frankrijk

 

Interdiocesaan Pastoraal Beraad

 

Heiligennet

Elisabeth is een interactieve website over pastorale zorg

 

Bovenkant

 

Bidkaartje

 

 

Bovenkant

 

 

JEZUS VOLGENS MOSLIMS

BRUSSEL (KerkNet/ChristianPost) – De Iraanse filmregisseur Nader Talebzadeh draaide een bioscoopfilm waarin Jezus’ leven wordt verteld vanuit islamitische invalshoek.

 

Uitgangspunt is wat de Koran te vertellen heeft over Jezus, met als gevolg dat kruisiging noch verrijzenis aan bod komen. Jezus wordt door God gered en meteen naar de hemel gevoerd.

”Moslims beschouwen Jezus als een profeet”, benadrukt de Iraanse cineast, “niet als de zoon van God. Moslims geloven ook niet dat Hij gekruisigd werd.” Nader Talebzadeh hoopt met zijn Jezusfilm moslims en christenen dichter tot elkaar te brengen en hen te doen inzien dat ze meer gemeenschappelijk hebben dan ze misschien zelf vermoeden. “Ook voor christenen is het goed om weten dat moslims Jezus vereren en Hem behoorlijk kennen”, aldus nog Talebzadeh. Volgens hem zijn er overigens nog meer raakvlakken tussen moslims en christenen. Zo geloven sjiieten, net als christenen en joden, in de terugkomst van de Messias, voor hen de ‘Mahdi’. Talebzadehs Jezusfilm sloeg in Iran echter niet echt aan, toen hij tijdens de ramadan in bioscopen verscheen. Er komt echter een herkansing. De film wordt straks als tv-serie uitgezonden op de Iraanse televisie.

(Kerknet)

 

Bovenkant